ATES Rendszer

Mind a sertéstelepeken, mind a kocatelepeken elengedhetetlen, hogy a részlegek hőmérséklete nyáron ne legyen túl magas.

Mind a sertéstelepeken, mind a kocatelepeken elengedhetetlen, hogy a részlegek hőmérséklete nyáron ne legyen túl magas. Ez különösen a nagyobb sertésekre, a védett kocákra, a laktáló kocákra és a párzási raktárban lévő kocákra vonatkozik. Kutatások kimutatták, hogy a nagy (átlagos) sertések optimális hőmérséklete nem éri el a 19 Celsius fokot, mindenesetre a hőmérséklet nem haladhatja meg a 24 fokot. Ha az osztályon a hőmérséklet nyáron például 30 Celsius-fokra emelkedik, akkor egy átlagos méretű disznó napi 0,4 kg-mal kevesebb ételt fogyaszt, ami kb. 150 grammal csökkenti a növekedést naponta.

A szoptató koca optimális hőmérséklete 21 Celsius fok alatt van. A magasabb hőmérséklet negatív következményekkel járhat a következő szülés szempontjából.

“Nagy előny, hogy a fűtés az ATES rendszerrel is elvégezhető. A beáramló levegő soha nem lesz 7 foknál hűvösebb, ami nagyon kedvezően befolyásolja a pajta téli éghajlatát. ”

További információ az ATES (Aquifer Thermal Energy Storage) rendszerről az alábbi tájékoztatóban található. Ha érdekli az ATES rendszer, vagy szeretné megvitatni terveit a Genugten Agri munkatársaival, mindig szívesen lépjen kapcsolatba velünk. Örömmel segítünk.

Lépjen kapcsolatba velünk

Elérhetőségei

Genugten Agri Projects B.V.

Jane Addamsstraat 4, 5491 DE
Sint-Oedenrode
Hollandia
T +31 (0) 413 483 100
E info@genugten-agri.nl
KVK: 66429803
Adószám: NL 8565 49 538 B01

whatsapp